Clinica Xyence

Dedicată managementului diagnostic și terapeutic al coloanei vertebrale.

Bine ati venit la Clinica Xyence

Clinica Xyence a fost înființată în 2005 de un grup de specialiști în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale cu sprijinul reprezentanților industriei medicale implicate în cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii pentru coloana vertebrală, conform protocoalelor Eurospine Foundation.

Motto-ul nostru

``Un medic este obligat să ia în considerare mai mult decât un organ bolnav, chiar mai mult decât organismul întreg, el trebuie să vadă omul în lumea lui.``

Părintele fondator al neurochirurgiei, Harvey Cushing și maestrul celui care a introdus această disciplină în România, Dimitrie Bagdasar.

Misiunea noastra

Clinica XYENCE este dedicată managementului diagnostic și terapeutic al pacienților cu afecțiuni ale coloanei vertebrale. Misiunea noastră este să asigurăm pacientului un diagnostic și tratament corecte, bazate pe dovezi argumentate științific.

În zilele noastre, tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale este unul dintre cele mai controversate și provocatoare subiecte medicale având un impact important atât din punct de vedere social, etic dar și economic și politic, probleme privitoare la managementul afecțiunilor vertebrale, calificarea specialiștilor de chirurgie spinală și organizarea unor centre de excelență în chirurgia spinală urmând a fi rezolvate.

Este cert că afecțiunile coloanei vertebrale afectează un procent ridicat din populație, durerea lombară fiind pe locul doi, după gripă ca și cauză a absenteismului de la locul de muncă. În România, de tratamentul acestei patologii se ocupă o mulțime de specialiști de la chiropractori, osteopaţi, medici de medicină de familie, fiziokinetoterapeuţi pana la neurologi, ortopezi și neurochirurgi, făcând ca pacientul să rătăcească prin acest desiș de specialități, pierzându-și de multe ori încrederea în tratamentul de specialitate și căutând soluții alternative fără legătură cu medicina.

Din păcate nu există o vizibilitate suficientă a centrelor care pot diagnostica și trata obiectiv aceste afecțiuni, oferind în același timp un beneficiu real pacienților, iar la nivelul multor instituții medicale, incapacitatea managerilor de a înțelege raportul real beneficiu/cost, siguranța și eficiența metodelor moderne de tratament, duce la imposibilitatea acordării unui tratament de bună calitate.

Clinica Xyence a fost înființată în 2005 de un grup de specialiști în tratamentul afecțiunilor coloanei vertebrale cu sprijinul reprezentanților industriei medicale implicate în cercetarea și dezvoltarea noilor tehnologii pentru coloana vertebrală, ca o platformă de implementare a celor mai moderne programe de tratament ale afecțiunilor coloanei vertebrale, conform protocoalelor Eurospine Foundation, propunându-și printre altele să ofere un forum pentru schimbul de experiență și idei în domeniul afecțiunilor coloanei vertebrale atât pacienților cât și medicilor care se ocupă de tratamentul acestor afecțiuni.

În examinarea bolnavului înțelegerea stilului de viață și a schimbărilor ce se impun pentru a obține un rezultat bun pe termen lung reprezintă o parte esențială.